Mode / Fashion expo + shows

za 24.06 / 16:00 – 22:30

● mode

Locatie: Arsenaalsite, Brusselsesteenweg 602, 9050 Gent

Tickets: Vrije bijdrage

De studenten mode van KASK & Conservatorium presenteren hun collecties tijdens 2 shows en een tentoonstelling op de Arsenaalsite. Ze voegen om 18:00 en om 21:00 een stukje geschiedenis toe aan deze oude spoorwegwerkplaats.

Shows om 18:00 & 21:00
Expo 16:00 — 24:00 

Tickets: vrije bijdrage, reservatie verplicht voor de shows

  

TICKETS RESERVEREN

De masterstudenten bepalen zelf de presentatievorm die het best bij hun werk past; naast de klassieke modeshow kiezen ze voor performance, theater, video… Op de Arsenaalsite is er ruimte voor zowel in situ werken, een catwalk, als een podium. Met het oog op meer diversiteit zochten de afstudeerders tijdens hun modellen casting ook met een ruimere blik: ‘Every body welcome’ stond er op de casting call. Eigenheid, karakter, gewoon jezelf zijn… dat is het devies.

Zo staat Sylvia Sarpong de controle over haar maakproces af aan schimmels en bacteriën, die hun woeker omzetten in organische patronen.

Louis Verlinde schakelt liever performers in om zijn modeshow op te blazen tot een unieke catwalkperformance.
Met 3D-geprinte schoenen en maskers herdenkt Tobias Van Nieuwenhove dan weer de symbiose tussen humans en non-humans, terwijl Evelien De Bock een modulaire moderevolutie ontketent en Nadia Smialowska’s materiaal- en print experimenten leiden tot een organische installatie die de toeschouwer onderdompelt in verschillende stadia van groei en verderf..

Alexis Gerlach keert – geïnspireerd door middeleeuwse scriptoria – terug naar ambachtelijk handwerk in haar kunst. Ze maakt een drieluik van kostuums die een historisch tegennarratief vertellen over middeleeuwse vrouwen en hun ondergewaardeerde rol.

Het werk van Jaimy Aris onderzoekt vrouwelijkheid en de representatie ervan in popcultuur en mythes.
Patricia Tuijp omarmde het idee uit de Zen-filosofie van het loslaten van vaste vormen. Haar drapagetechniek geeft stoffen de vrijheid om zich te uiten, zonder zich te hoeven conformeren aan strikte kledingcategorieën.

MASTERSTUDENTEN

Jaimy Aris Dhont

Evelien De Bock

Alexis Gerlach

Sylvia Sarpong

Nadia Smialowska

Patricia Tuijp

Louis Verlinde

Tobias Van Nieuwenhove