DO YOU LOVE HER?

di 20.06 21.06 / 20:30 – 21:30

● dramafestival

Locatie: Campo Nieuwpoort, Nieuwpport 33/35, Gent

Tickets: Gratis, mits reservatie

TICKETS

masterproef van Abigail Gypens, Musia Mwankumi, Maria de Cort, Madonna Lenaert

Wanneer een rivier een kei ontmoet heft de stroom zichzelf op om over de steen te vloeien. Op die manier ontstaat er een klein, droog plekje dat volledig is omringd door water. Vochtig, maar niet nat — klam, maar niet doordrenkt. Op ongeveer dezelfde manier kan er een vacuum in de tijd ontstaan: een bel buiten de tijd, maar er wel volledig door omringd en van doordrongen. In die tijdloze ruimte leven drie Kleine Vrienden. Samen proberen de Kleine Vrienden om betekenis te geven aan de snippers die er binnendwarrelen vanuit een andere realiteit. Bij gebrek aan context en ervaring spelen ze met betekenis en intentie. Zo onderzoeken ze de implicateis van gezien worden en niet gezien worden, van kijken en niet kijken, van vasthouden en niet vasthouden. Houd je handen en armen binnenboord en maak je geen zorgen: de schroeven zullen nog niet opgeven.

Het Magdalena Collectief is jong, Gents, feministisch en vierkoppig. De vier koppen van het dramacollectief zijn Maria de Cort, Musia Mwankumi, Abigail Gypens en Madonna Lenaert. Ze zijn alle vier KASK Drama masterstudenten. Voor hun masterproef onderzoeken ze de implicaties van begeerte en begeerlijkheid als ruimte waar abstracte systemen materialiseren. Het kloppend hart van hun onderzoek is de vraag hoe genaturaliseerde systemen invloed uitoefenen op onze aantrekking, ons verlangen, onze seks, onze lichamen en ons zelfbeeld. Want alles is seks, behalve seks, want seks is macht.

‘Ever noticed yourself desperate to be rescued? Desperate to be the hero in the situation? Wanting to be loved at the expense of all else? Playing the femme fatale? The happy family? The handsome rebel? The jealous drunk? Nursing a screaming desire to be publicly acknowledged as the one’? Or to run off into the sunset with a new love and leave these suckers behind? Who are these people? Why have they stepped down out of those shitty adverts and turned up here at our kitchen tables affecting the way we say good morning?’

– Kae Tempest, On Connection

CREDITS

Spel: Abigail Gypens, Maria de Cort, Musia Mwankumi
Regie: Madonna Lenaert
Scenografie: Musia Mwankumi
Light design: Kato Lights (Kato Ooms)
Sound design: Maurice Luijten, Andy Butler (coaching)
Kostuum: Fia De Craecker
Mentoren: Luanda Casella, Jan Steen