vijf seconden erin en eruit

do 22.06 23.06 / 20:00 – 21:30

● dramafestival

Locatie: Minard, Romain De Coninckplein 2, Gent

Tickets: Gratis, mits reservatie

TICKETS

masterproef van Sjoerd Koolma, Pepijn Huysman en Lotte De Keyzer

De voorstelling is een voortdurende dialoog tussen twee geliefden, zichzelf en de toeschouwer. Het gaat over het onophoudelijke niet kunnen en willen kiezen tussen het loslaten van of het vastklampen aan de ander. Die en hij drukken zich beiden uit in poëtische, liefdevolle, zachte woorden maar er gaat een pijnlijk en snijdend verdriet onder schuil. Ze zoeken lichtheid, plezier en humor op maar dat wordt onderbroken door onenigheid. De gesprekken die zich afspelen tussen verleden, heden en toekomst zijn een aaneenrijging van korte momenten van samenzijn ergens in de stad. Ondanks de onvoorwaardelijke liefde die ze voor elkaar voelen en de kwetsbaarheid die ze met elkaar delen, blijven ze naast elkaar bestaan. Er is te veel dat hen weerhoudt van volmondig ja zeggen.

“Daarna zaten ze de hele tijd te beraadslagen, ze bepraatten de mogelijkheden om uit te komen onder de noodzaak, en alle twee zagen zij helder in, dat de weg naar het einde onafzienbaar lang was en dat het meest ingewikkelde en het moeilijkste nog maar te beginnen stond…ze hadden de kans het verleden te gebruiken om zich een toekomst voor te stellen, om verder te kunnen zien en voelen; voorbij het heden. Ze hadden kunnen proberen om, in de aanblik van het hier en nu en diens zogezegde totale weergave van de werkelijkheid, een ‘dan’ en ‘daar’ te bedenken. Het leek wel dat het nog maar een kleinigheid scheelde, en de oplossing zou gevonden zijn en dan zou er een nieuw en beter leven aanbreken.”

CREDITS

Door: Sjoerd Koolma en Pepijn Huysman
Outside eye: Lotte De Keyzer
Mentoren: Natali Broods en Willem de Wolf
Tekst: Magne van den Berg
Kostuum: Rik Van Gorp
Lichtontwerp: Aaron Bruyninckx
Beeld: Lotte Dufour
Met dank aan: KASK & Conservatorium, De Hoe, Campo, De Koer, NTGent, Aveve Drongen, Valerie Desmet, Bardia Mohammad, Frederik Le Roy, Benny Nemer, Simon De Winne, Marieke Schraepen