Mastersounds – eindexamenconcerten pop

do 17.06 / 18:00 – 22:00

● jazz- en popmuziek

Locatie: Livestream / Minard

Tickets: Gratis BEKIJK LIVESTREAM RESERVEER IN MINARD

18:00 Gergana Velikova

Met een crossover van pop, jazz, new soul en Bulgaarse tradities studeert Gergana Velikova (Trio Pletenista) dit jaar af. Haar nieuwste project heet bélgára en bestaat uit Keanu De Pooter (keys), Jonas Detavernier (gitaar), Tore Snauwaert (bas) en Toon Putteman (drums). Ze zullen je oren verbazen met mooie harmonieën en gekke maatsoorten geïnspireerd door de polyfonie en authentieke volksmuziek uit haar thuisland Bulgarije.

19:30 Emily Vernaillen (Azra)

Azra is ontstaan uit een onderzoek naar songwriting met loopstation en stem. Voor haar afstudeerproject richtte Emily zich op de uitwerking van haar songs in een bandformatie. Daarnaast schreef ze de afgelopen jaren ook samen met producer Aram Santy aan pure, breekbare songs.

Live wordt ze bijgestaan door Sarah Pepels (Portland), Simon Reyners (Lonus, reysi) en Robbe Van Ael (Aarde aan Daan, OPROER).

Verwacht je aan een donkere, meeslepende set waarin melancholie de bovenhand neemt.

21:00 Sophia Keck (Fuis)

FUIS maakt eigenzinnige indie popliedjes, ook wel cinemapop genoemd. Geïnspireerd door acts als Bon Iver, Darkside, LUWTEN en Patrick Watson, verenigd FUIS synthetische klanken met akoestische instrumentatie, ‘field recordings’ en ‘samples’. Intimiteit heeft nog nooit zo gelaagd geklonken. De nummers van FUIS vertellen eerlijke verhalen vanuit een persoonlijke belevingswereld over de relaties met anderen en de wereld om je heen. Verhalen die als een arm om je heen slaan en zeggen “Kijk, ik begrijp er ook niks van, maar het komt wel goed.”

De nummers zijn ontstaan in een kleine woonwagen in Brabant, waar de brom van de versterkers verwelkomd werd. Waar de vogels zachtjes op de achtergrond koortjes mee zongen. Waar FUIS zo dicht op elkaar zat dat niets dan eerlijkheid hen nog restte.

Over Graduation Muziek – Mastersounds

Minard (14-18 juni) en de Handelsbeurs (21 – 23 juni) verwelkomen onze studenten jazz, pop en muziekproductie voor Mastersounds, live muziek van de bovenste plank.

i.s.m. Democrazy en Stad Gent

Je kan al onze livestreams bekijken en beluisteren via soundofghent.be. Je kan inloggen met facebook, google of een account maken met je e-mailadres.

Foto: Azra