GIANTS

ma 21.06 / 20:30 – 22:00

● dramafestival

Locatie: Minard Schouwburg

Tickets: Gratis. Indien de capaciteit van de zaal nog zou veranderen door coronamaatregelen, krijg je hiervan nog een bericht. RESERVEER

GIANTS is de derde voorstelling van Het werktoneel.

In deze groepsvoorstelling met 10 spelers en 1 muzikant wordt de content van multi-miljonair vlogsterren (o.a Jake en Logan Paul, Mister Beast, Alexa Rivera e.a) als uitgangspunt gebruikt om te kijken naar een wereld die getekend lijkt door een ‘Loss of future’.

De gebeurtenissen die in de vlogs centraal staan worden gekenmerkt door absurd aandoende non-events waarin verregaande vermarkting de relatie met tijd, ruimte, mens en materiaal drastisch hebben aangetast.
Vlogtitels als ‘Smashing People’s cars and Buying the A New One’, of
‘Giving a random homeless guy 10.000 dollars’ typeren de rusteloze zinloosheid waar het materiaal van getuigt.

Via een plastische, spel-intensieve her-contextualisering van het beeldmateriaal gaan we op zoek naar de libido-kracht van deze koningskinderen van het laat kapitalisme.
Kan de hyper-positieve libido-flow die de bronnen kenmerkt worden omgebogen tot een vernietigend-scheppende ‘force’ die gaten slaat in het ademloze materiaal, opdat door de gemaakte scheuren een verdriet kan doorsijpelen en een rouwproces omwille van ‘het verlies aan toekomst’ kan worden aangevat?

Deze afstudeervoorstelling, die zoals steeds bij het werktoneel wordt gedragen door de transformatieve kracht van de speler, ligt in de lijn van het spelersonderzoek dat we de laatste jaren zijn aangegaan. Verbeeldingskracht is deze keer letterlijker: Hoe een speler een (digi)beeld kan ver-beelden tot een potentiële lichaamsstroom die andere, minder waarschijnlijke toekomsten opwekt.

Regie/Concept// Jesse Vandamme
Dramaturgie/Co-regie// Laurens Aneca
Spel// Lucas van der Vegt, Louise Bergez,
Flor van Severen, Marieke Schraepen,
Sophia Bauer, Joeri Happel, Dounia Mahammed,
Loes Swaenepoel, Carine van Brugge,
Eleonore van Godtsenhoven
Geluidsontwerp// Laurens Mannaerts
Begeleiding// Kristof van Baarle, Jan Steen, Bauke Lievens
Ondersteuning// KASK Drama
Met dank aan//Kato De Vylder, Productie Team Tinnepot, Bardia Mohammed, Simon De Winne