Mastersounds – eindexamenconcerten pop

ma 21.06 / 18:00 – 22:00

● jazz- en popmuziek

Locatie: Livestream / Handelsbeurs

Tickets: Gratis BEKIJK LIVESTREAM RESERVEER IN HANDELSBEURS

18:00 Jolien Gebruers (Grounded)

Met Grounded laat Jolien Gebruers met haar 5-koppige band – die bestaat uit Robbe Van Ael (Oproer, Aarde aan Daan), Jérôme Pringiers (Oproer, Larssen.), Hannes Walther Cuyvers (Walther, Rhea, Ramkot), Lani Pellegrini (LANI, Walther) en Elise Tack (Ozille) – voor het eerst haar eigen muziek op de wereld los.
Jolien Gebruers speelt van jongs af aan muziek, maar begon pas aan het Conservatorium van Gent met zang. In 2016 ontmoette ze Gergana Velikova en Sophia Keck waarmee ze ‘Trio Pletenitsa’ begon. In april 2021 bracht ze met dit vocaal trio een eerste EP uit.
Na 4 jaar studeren werd het tijd om eigen muziek te schrijven. De eerste lockdown in 2020 was daar het ideale moment voor.

19:30 Lotte Lauwers (Patches)

Patches is Lotte Lauwers, tevens ook pxl-music alumni, haar meest persoonlijke project tot nu toe naast haar andere band Sweats. Na grondig de tijd te nemen om samen met producer Aram Santy de nummers en sfeer van Patches te definiëren, kwam ze naar buiten met uiterst persoonlijke muziek.
Patches is art pop met de juiste verhoudingen tussen zwoele zanglijnen, beats en muzikale spanningsbogen.
Live wordt ze ondersteund door geweldige muzikanten, waaronder producer en co-writer Aram Santy (Sweats, Distrakt), Ruben Vanhoutte (Jaguar Jaguar, Tamino) aan de drums, Karel Naessens (Peenoise) als toetsenist, Helena Mayorga-Parades (Pavlove, Aarde aan Daan) op gitaar en 3 perfect passende backing zangeressen Emily Vernaillen (Azra, Almighty Mighty), Sarah Green (Portland) en Eden De Wit.
De nummers van Patches zorgen voor een intieme muzikale ervaring met ruime aandacht voor tekst en sfeer gecreëerd per nummer.

21:00 Emma De Quick (Nuï)

NUÏ is het gloednieuwe project van Emma De Quick. Het schrijven van haar eigen muziek en omringd worden door bijzondere muzikanten, gaven haar de kans om een herkenbaar en persoonlijk geluid te creëren. Bij het omschrijven van haar muziek passeren de woorden darkpop, melancholie, mysterie, en elektronische klanken de revue. Ze brengt een mix van innovatie, toegankelijkheid en oprechtheid, overgoten met zowel etherische klanken als donkere vocals. Spelen met contrasten en ambiguïteit is de rode draad door haar tracks. Een geluid dat nooit compromitterend is, maar toch toegankelijk blijkt te zijn.
Met Lukas Sabbe, Eno Meulenbergs, Stijn Tondeleir en Michaël Degreef.

Over Graduation Muziek – Mastersounds

Minard (14-18 juni) en de Handelsbeurs (21 – 23 juni) verwelkomen onze studenten jazz, pop en muziekproductie voor Mastersounds, live muziek van de bovenste plank.

i.s.m. Democrazy en Stad Gent

Je kan al onze livestreams bekijken en beluisteren via soundofghent.be. Je kan inloggen met facebook, google of een account maken met je e-mailadres.

Foto: Patches