ON: Het Laatste Eiland

vr 18.09 / 12:00

● dramafestival

Manon De Baecke focust op een schrijfonderzoek. Voor haar masterproef wil ze haar schrijfpraktijk verder ontwikkelen en verdiepen.
Ze zoekt verder in haar stijl naar absurditeit, naïviteit en de crisis van rationele instanties. Via het schrijven wil ze het denken en de taal analyseren. Doordat haar focus op het schrijven ligt, krijgt u een lezing te horen van de tekst.

Haar vertrekpunt van dit verhaal was de Griekse mythologie. In hoeverre kan je een mythe veranderen? Is er een rechter die doorheen de Odysee bladert om het verhaal terecht te wijzen? Net zoals er ooit een man een draak versloeg en uit diens tanden een leger zag ontstaan, zo wil Manon de tanden van oude mythen planten in een grond, waaruit dan haar eigen personages groeien. Een leger om haar verhaal te verdedigen.

Het laatste eiland is een filosofisch gesprek tussen de schrijver en haar personages.
Het speelt zich af in een winkel, afgelegen op een rots in de zee, waar je een punt kan kopen om achter je verhaal te zetten. De personages zoeken een uitweg, want ze zitten -net zoals goden- vast in het onsterfelijke van een verhaal. Ze gaan in gesprek met de schrijver en proberen zo hun lot in handen te nemen om te kunnen sterven.

Een tekst over het wonder van intertekstualiteit.

Tekst: Manon De Baecke | Mentoren: Kristien Van den Brande & Paul Demets | Foto: Vincent Koevoets | Met dank aan: Flor Van Severen, Mitch Van Landeghem, Kato De Vylder, Emma Dewerchin Halkett, Martha Balthazar, Fabrice Delecluse, Bardia Mohammad, masterstudenten KASK Drama, CAMPO, deKazematten, Ruben De Baecke, Varenka Theunynck, Astrid Theunynck, Ernest Hemingway, Cees Nooteboom & Madeline Miller