Robin Lambrecht, Andreas Duchi, Jeane Flo, IKARO, BRINES

wo 26.06 / 17:30 – 22:30

● mastersounds

Locatie: De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

Tickets: Gratis mits reservatie

TICKETS

17:30 Robin Lambrecht, Turbinezaal 

De muziek van Robin Lambrecht en zijn band is een samensmelting van post-rock en jazz, door middel van vaste composities met ruimte voor gevoelsmatige improvisatie. De band die hij verzamelt onder zijn eigen naam is een groep van mensen die hem nauw aan het hart ligt, wat de sleutel is tot het oprecht overbrengen en delen van emotie binnen zijn composities. De nadruk ligt op lyrische thema’s, de vervaagde grens tussen compositie en improvisatie en in hoeverre instrumentale muziek verhalend kan zijn. Robin’s composities zijn door anderen omschreven als filmisch, sfeervol, verhalend, energiek en om bij weg te dromen. Dit vat samen waar het project naar streeft; het doen wegdromen van de luisteraar, zowel in een live-als luister context, zoals dat zou gebeuren bij een goed boek, serie of film.  

Roel Delplancke (drums), Stanzi Cresens (cello), Jesse Vandecaetsbeek (keys), Ruben Van Hijfte (bas), Robin Lambrecht (gitaar) 

18:30 Andreas Duchi, Turbinezaal

In een intieme setting duikt Andreas Duchi in de soulvolle resonantie van de basgitaar. Of hij nu solo of in duet melodieën sculpteert, zijn muziek lokt de luisteraar naar een wereld van tederheid en warmte, doordrenkt met een vleugje mystiek dat in de lucht blijft hangen. Ga met hem mee op een reis waarbij elke slag een uitnodiging is om de diepten van muzikale expressie te verkennen.

Andreas Duchi (bas), Didier Deruytter (vocals)

19:30 Jeane Flo, Turbinezaal

Maak je klaar voor een muzikale explosie met Jeane Flo! Onze band levert een dynamische mix van krachtige riffs, verfrissende melodieën en onweerstaanbare grooves die je vanaf het eerste akkoord vastgrijpen. Met een unieke combinatie van invloeden uit de klassieke rock, funk en hard rock, geven wij een eigentijdse twist aan het genre. Laat je meeslepen door onze energieke sound en beleef een muzikale reis met Jeane Flo! 

Maxime Aerts (gitaar), Catherine Denayer (drums), Noah De Matos (bass), Lucas Heytens (keys), Heleen Desmet (lead vocal), Lisa Baert, Louke Vandorpe, Indira Bergmans (backing vocals) 

20:30 IKARO, Kelderzaal 

Ikaro ontstond vanuit een gemeenschappelijke liefde voor (ethio)jazz, dub en afrobeat. Gooi mee in de mix:  feërieke blazers met een stevige jazzachtergrond, een gulle scheut rakia (fruitbrandewijn, populair in de Balkan), een kwistige dosis snedige gitaar- en basriffs en energetische percussie, en een uiterst dansbare en licht mysterieuze sound is geboren. Ze stonden de voorbije Gentse Feesten op het Jonge Wolven podium van Trefpunt, hoorden bij de Oost-Vlaamse selectie voor Sound Track en verenigen onderweg fluitend menig jazz- en rockliefhebber. 

Nele Vernaillen (dwarsfluit), Cedric Haeck (bas), Kamiel Bossuyt (gitaar), Bartas Boots (saxofoon en kalimba), Oya Bakiroglu (darbuka, conga, bongo), Ferre Heyvaerts (drum) 

21:30 BRINES, Turbinezaal 

Toen Justine Rotsaert en Dave Lantsoght het Knokse strand inruilden voor het repetitiekot leverde dat al snel vonken op, die Dave vakkundig kanaliseerde in vette beats en snedig elektrisch gitaarwerk. In combinatie met de zwoele stem van Justine kwamen ze tot een unieke sound waar geen frisse Noordzeeduik tegen opgewassen is. 

Dave Lantsoght (gitaar, zang, synths), Justine Rotsaert (zang, synths), Jens Dolleslagers (live mixing)