Alrick, Batota

do 20.06 / 20:00 – 21:30

● mastersounds

Locatie: Minardschouwburg, Romain De Coninckplein 2, 9000 Gent

Tickets: Gratis mits reservatie

TICKETS

20:00 Alrick

Alrick maakt indie-pop/songwriter muziek in een intieme akoestische setting met invloeden van onder andere Ryan Adams, Radiohead en Phoebe Bridgers. Het muzikaal project rond Jens Dolleslagers wordt mee ondersteund samen met gitarist Dave Lantsoght en Stanzi Cresens. Jens zingt/speelt/maakt muziek al sinds een jonge leeftijd en is geboren om op een podium te staan. Met Alrick neemt hij het publiek mee naar muzikale sferen die nog ontdekt moeten worden. 

Jens Dolleslagers (vocals, gitaar, synths), Dave Lantsoght (gitaar, synths), Stanzi Cresens (cello) 

21:30 Batota

Batota (vertaling; fraude/bedrog) is een jong en opwindend Belgisch viertal dat Johan De Caes (27) samenbracht na een tragisch incident waarbij hij al zijn ambient bandopnames verloor in de Ardennen. De band mengt saudade, indie en subtiele elektronica, met als klap op de vuurpijl de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Rodriguez (57). Samen met Siebe Chão (27), die dertig jaar in Argentinië woonde om tango te studeren, en Erkan Peyffers (27), die met zijn eerste optreden als luchtgitarist op festival Dour het begin van zijn drumcarrière inluidde. Ze wonnen Humo’s rockrally in 2023 en hun succes was verzekerd. 

Jolan Decaestecker (elektronica, gitaar), Erkan Peyffers (percussie), Siebe Chão (gitaar, baspedalen), Brenda Rodriguez (zang, FX)