Open Atelier en try-out workshops

za 16.06 / 10:30 – 17:00

● dramafestival

Locatie: Vooruit Domzaal, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent.

Tickets: Gratis toegang

Van 10:30 tot 12:30 is er een try-out van de workshop(s) die master- en derde bachelorstudenten later die week zullen geven aan studenten van andere opleidingen tijdens CND Camping in Centre National de la Danse, Parijs, een ontmoeting tussen studenten en kunstenaars. Hierbij gaat het niet enkel om het delen van een artistieke praktijk, maar ook om het doorgeven ervan.

Voor deze workshops zoeken we nog deelnemers waar we onze workshop(s) kunnen aan aftoetsen. Inschrijven is verplicht en kan hier (praktijkervaring in theater/dans/performance is een vereiste voor deelname aan de workshop).

Masterstudenten die dit jaar nog niet afstuderen maar wel aan het werk zijn, stellen tussen 13:30 en 17:00 de deuren van hun atelier open. Na een week lang werken in de Domzaal van Vooruit, geven ze inkijk in hun hoofd, hun maakproces, hun fascinaties, aan de hand van teksten, beelden en toonmomenten. Ze gaan op zoek naar een ruw skelet van wat een voorstelling zou kunnen worden en naar vertalingen van hoe ze denken en creëren. Het is voor hen ook een experiment in het delen en indelen van een ruimte, in het deelbaar maken van wat nog in wording is.

Beeld: (pas) accepté – dramaproject Khalid Koujili- foto © Yuri Verhoeven