Helena Villé, Suits

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Kurt Van Maldegem

Suits is een conceptueel Belgisch kleermakersmerk dat zich focust op maatkleding, in het bijzonder kostuums voor mannen en vrouwen.

Het kleermakersmerk is gevestigd in een pand in Evergem. Het gebouw bestaat uit een hoofdruimte met hoge plafonds en een smaller, aangrenzend gedeelte met twee niveaus. Mijn doel als ontwerper is om deze twee ruimtes te verbinden en één geheel te creëren waarbij zowel openheid als een gevoel van geborgenheid centraal staan.

 De gelijkvloers van het gebouw krijgt een herbestemming tot modezaak. De modezaak heeft een connectie met de studio van de uitbaters, die zich op de eerste verdieping bevindt.

Suits is a conceptual Belgian tailoring brand that focuses on bespoke clothing, particularly suits for men and women.

The tailoring brand is located in a building in Evergem. The building consists of a main area with high ceilings and a narrower, adjacent area with two levels. My goal as a designer is to connect these two spaces and create one entity where both openness and a sense of security are key.

The ground floor of the building will be repurposed as a fashion store. The fashion store has a connection to the owners’ studio, which is located on the second floor.

Modezaak
Studio