Yaëlle Ronsse, InstaStyle

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Katia De Bondt
Kurt Van Maldegem
Gustavo Mulhall
Jan De Pauw
Yves Henskens

InstaStyle is een highend kledingzaak gevestigd te Knokke Zoute. De winkel richt zich voornamelijk naar jonge influencers over heel de wereld.

Er worden zowel Franse als Belgische designermerken aangeboden, maar daar blijft het niet bij. De beleving die in de zaak heerst is erg van belang en wordt als een top prioriteit gezien en ervaren.

Het interieur van de winkel is gebaseerd op het concept dat het sociale media platform “Instagram” hanteert. Er is een wit canvas aanwezig en door middel van de foto’s die je er op post bepaal je de sfeer van je pagina. In de winkel gelegen aan de zeedijk te Knokke werd er gebruik gemaakt van sobere materialen. Deze dienen het witte canvas te vormen. De enorme etalage bepaald per seizoen welke sfeer er heerst in de zaak. Telkens wanneer je na enkele maanden de winkel opnieuw bezoekt ziet deze er volledig anders uit en is de beleving die je er ervaart verschillend. Elke etalage is bij wijze van spreken een nieuwe opening van de winkel waard.

Wanneer klanten zaken in de winkel kopen kunnen zij beroep doen op een professionele fotograaf die er aanwezig is. Deze foto’s kunnen op hun beurt gedeeld worden op sociale media. Ook kunnen deze foto’s geprojecteerd worden op de enorme schermenwanden die in de winkel aanwezig zijn.

Influencers willen pronken en gezien worden, ideaal om deze winkel een plaats te geven op de “Place m’as-tu vu” te Knokke.