Xander Ronzani, Hotel Kapellen

bachelor interieurvormgeving
Links:
Portfolio

Als bachelorproef kreeg ik de kans om een hedendaags theater om te vormen naar een hotel. Het gebouw is gelegen in de noordrand van Antwerpen niet ver van de haven, door deze ligging tegenover Nederland samen met fiets & wandel mogelijkheden is deze locatie ideaal voor zowel toeristen als zakelijke klanten.

De functie van een theater zaal is door de tijd gegroeid naar een donkere ruimte om met kunstmatig licht te kunnen spelen en sferen te creëren. De functie van een hotel is eerder omgekeerd en vereist dat er veel natuurlijk licht is in een hotelkamer en de leefruimtes/gezamenlijke ruimtes. Daarom heb ik centraal in het gebouw een grote binnentuin geplaatst, hierdoor komt er veel natuurlijk licht binnen. Door deze ingreep door te trekken over alle lagen van het gebouw heb ik een extra ruimte gecreëerd die de natuur nog meer naar binnen haalt en een meerwaarde biedt aan de verschillende ontmoetingsplaatsen.

Door de circulatie rond deze binnentuin te plaatsen werd er een openheid gecreëerd, deze wordt behouden door het gebruik van licht doorlaten de en doorzichtige materialen.