Trui Amerlinck, Rosa Butsi

master uitvoerende muziek
jazz/pop
Mentoren / Mentors:
Wouter Berlaen


©Babeth Albert

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en ‘artist in residence’ in Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar, zorgt ze voor een oogstrelende mix van jazz en singer-songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls, NABOU) op bas en Jordi Geuens (Selah Sue, Postmen) op drums, brengen ze veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.


©135mm

Tsar BIvy FallsRosa ButsiNABOUAn-Sofie Noppe en AUDRI. Dat zijn de 6 bands die vaak hun agenda’s moeten samenleggen, omdat ze allemaal Trui Amerlinck (°1993, Zulte) op (contra)bas hebben. Trui speelt al ongeveer haar hele leven muziek: eerst viool, dan cello, tot ze groot genoeg was voor een echte contrabas. Nog wat later bleek de liefde groot genoeg om jazz te gaan studeren, en dan maar ineens grondig, aan de conservatoria van Leuven, Amsterdam, Antwerpen en Gent, waar ze momenteel haar master voor basgitaar in de pop-afdeling afrondt.

Naast bas en contrabas speelt Trui nog steeds cello, en dit vooral in haar eigen strijkkwartet Another String Quartet. Het kwartet belandt vaak in opnamestudio’s, o.a. bij Bazart, en ging mee op tour met Tourist LeMC en de theatervoorstelling van Ish Ait Hamou.

Momenteel is ze hard aan het werk aan michelmichelle, haar eigen project waarin ze bast en zingt, in duo met drummer Jordi Geuens (Selah SuePostmen).