1/1

Sarah Jelassi, GUMBOOTS

master uitvoerende muziek - klassieke muziek

NL

Voor mijn Masterproef heb ik gekozen om met verschillende ensembles samen te spelen. Het tweede concerto van Navarro voer ik uit met klarinetchoir en slagwerk. Dit werk koos ik voor zijn zuiderse invloeden en toegankelijkheid.

Gumboots is de kers op de taart met als begeleiding een strijkkwartet. Het werk bestaat uit twee delen. Het eerste deel is weemoedig en blikt terug op de ernst van de slavernij. Het tweede deel bestaat uit vijf Afrikaanse dansen die ontstaan zijn als communicatiemiddel in de periode van de slavernij.

EN

For this graduation concert, I have chosen to perform with different ensembles. Navarro’s second concerto – a piece selected for its Southern influences and accessibility – will be performed with clarinet choir and percussion. The two-part Gumboots is the highlight of the programme and will be performed with the accompaniment of a string quartet. The first, melancholy part looks back on the hardships of slavery, while the second part consists of five African dances that originate as means of communication under slavery.

Credits

Graag wil ik de leden van het strijkkwartet bedanken voor hun inzet, aangename samenwerking en enthousiasme. Bedankt Robin Van Heghe, Katerina Nekhaichuk, Karolina Prieels en Esther Coorevits.

Daarnaast wil ik ook de leden van het klarinetchoir en de drie slagwerkers bedanken, namelijk Birgit Eecloo, José Vindel en Wim Pelgrims.

Ook gaat mijn dank uit naar mijn docent Eddy Vanoosthuyse voor de inspiratie en de steun doorheen de jaren. Daarbij wil ik ook Danny Corstjens bedanken voor alle technische hulp en ondersteuning.

Mentoren / Mentors
Vanoosthuyse Eddy
Corstjens Danny