1/1
Rise & Fall
MoNa

Sarah Deknudt, Bachelorproef

bachelor interieurvormgeving

De ontwerpen zijn gebaseerd op kledij. Dagelijks worden er kleren naar kledingcontainers gebracht. De kleren kunnen te klein, te groot, kapot zijn, maar ze kunnen ook bepaalde herinneringen meedragen. De persoon in kwestie kan een dierbare verloren zijn en in plaats van al deze kleren weg te schenken, kan men hier ook een aangepast ontwerp van laten maken. Op deze manier blijven de kleren toch aanwezig, maar op een andere manier. Zo is ieder ontwerp uniek. De ontwerpen worden aangekleed op basis van kleur, vorm, interesse, materiaal of herinnering.

Rise & Fall

Het eerste ontwerp is gebaseerd op een waterval. Deze stoel is aangekleed met jeansbroeken. Deze stof heeft uit zichzelf meer kleurschakeringen waardoor er een mooie kleurschakering naar voor komt die ook het water representeert. Aan de rugleuning hangen de lange stroken jeans die de waterval representeren. Op het zitvlak komt het jeans naar boven die de chaos van het stromend water weergeeft.

MoNa

Het tweede ontwerp is gebaseerd op de natuurkleuren. Deze hoge kruk is aangekleed met grijs-en pasteltinten. Hier hangt de stof als één geheel in een omgekeerde bergtop. De grijstinten staan vooral voor de bergen. De andere kleuren zoals het groen staat dan weer voor het gras en bomen, het geel en roze tinten staan voor de prachtige zonsondergang die de mens kan waarnemen in de natuur.

Pocket

Het derde ontwerp is gebaseerd op een broekzak van een jeansbroek. Deze heeft een heel specifieke vorm die hier terug wordt weergegeven. In het midden loopt er een naad die de jeansbroek vorm geeft. De naad is afgewerkt met een ander kleur omdat heel wat naden van jeansbroeken aan de binnenkant ook zijn afgewerkt met kleurtje, dit zorgt voor contrast en subtiliteit.