Rindert Staelens, De Laatste Vuurspuwing

postgraduaat digital storytelling
Mentoren / Mentors:
Thomas Smolders
Kenny Vermeulen
David Goeman
Pieter Blomme

De Laatste Vuurspuwing

Dit is een podcast over de laatste titel van de mooiste club in België: Standard Luik. 12 jaar geleden versloegen onder andere Axel Witsel, Steven Defour de eeuwige aartsrivaal Anderlecht na twee memorabele testwedstrijden.

Herbeleef via deze driedelige podcast dit unieke seizoen van Standard via getuigenissen van spelers en supporters. Ex-speler Mohamed Sarr vertelt over zijn tijd in de Vurige Stede en hij probeert de sterkte van dit team te duiden.

In de eerste aflevering kom je te weten wie er allemaal deel uitmaakte van dit unieke team dat Sclessin in 2008-2009 meerdere malen in vuur en vlam zette.

De tweede aflevering neemt je mee doorheen het seizoen 2008-2009, waarin Standard bijna de maat neemt van Europese grootmacht Liverpool. Naast die unieke Europese campagne is natuurlijk ook de competitie, daarin volgt een beklijvend duel met Anderlecht.

De derde en laatste aflevering is meer reflectief en bekijkt de sterkte van die ploeg van toen, dan gaan we dieper in op de neergang van de afgelopen jaren. Vervolgens stellen we ons de vraag of dergelijke dominantie ooit nog terugkomt.