Nina Falzone, CONCEPTSTORE // (O)(E)UTOPOS

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Céline De Clercq
Toon Heyndrickx

Voor mijn eindwerk heb ik een conceptstore ontworpen in een voormalige stokerij in Antwerpen met een eigen gekozen merk of ontwerper. De visie en de filosofie van dit merk wordt doorgetrokken in het ontwerp, rekening houdend met de omgeving en de architecturale context.

Het concept is ontstaan uit de analyse van de site en de filosofie van de ontwerpster. De site is een oase in de drukke stad, hier is uit afgeleid dat deze groene zone in stedelijke context eigenlijk een soort van utopie op zich is. Dit in combinatie met het utopische denken van de ontwerpster resulteerde het concept in EUTOPOS.

EUTOPOS = EEN PERFECTE SAMENLEVING
+
OUTOPOS = EEN NIET BESTAANDE PLAATS

Deze twee begrippen zijn met elkaar versmolten en word via deze gedachte het utopische denken doorgetrokken in de ruimte. In het ontwerp uit zich dat in een contrast tussen de realiteit en het droombeeld. De realiteit stelt de architecturale context voor en het droombeeld, de toegevoegde ruimtelijke vormgeving. De toegevoegde vorm is ontstaan uit een 2D compositie van de bekende utopist Lazlo Moholy Nagy. Na enig onderzoek ben ik beginnen ‘spelen’ met de oppositie en overlappingen van de vormen zoals Moholy Nagy ook toepast in zijn werken. Er is eerst en vooral in 2D gewerkt om vervolgens een 3D compositie te kunnen creëren.


Winkelruimte

Winkelruimte

Winkelruimte - paskamers

Winkelruimte

Toiletten

Projectieruimte

Open source café