1/1
LAMP - KAPSTOK - SOFT TOUCH -

Lisa Bocarren, Relational Design

bachelor interieurvormgeving

Mijn collectie bestaat uit drie meubels met dezelfde vormentaal, maar vervaardigd uit verschillende materialen. Dat de vormentaal van de meubels dezelfde is, vind ik belangrijk om een coherente collectie te ontwikkelen. De meubels hebben een minimalistisch en eerlijk design: wat je ziet is wat je krijgt. De ontwerpen bestaan uit een simpel lijnenspel waar verhoudingen voorop staan. De collectie straalt vrouwelijkheid en elegantie uit. Deze elegantie wordt verkregen door de lange dunne staven.

LAMP

Het eerste meubel is een lamp. Dit meubel is vervaardigd uit verkoperd staal. De lamp steunt tegen de muur en wordt zo in evenwicht gehouden. Deze lamp heeft een dubbel gebruik, als je de lampenkap omdraait komt er namelijk een spiegel tevoorschijn. Je kan dit meubel dus gebruiken als lamp, maar ook als spiegel.

KAPSTOK

Het tweede meubel is een kapstok met een spiegel. Dit meubel is vervaardigd uit geglasstraald inox. Ook dit meubel houdt zijn evenwicht door te steunen tegen de muur. Aan de lange horizontale staaf hangt een spiegel. Aan de achterkant van de spiegel werd licht geïnstalleerd zodat er steeds voldoende licht is rondom de spiegel. Naast de spiegel is er plaats voorzien om kapstokken aan te hangen. Hier kunt u dus u favoriete collectie kleren aan kwijt.

SOFT TOUCH

Wat ik belangrijk vind is dat de zintuigen geprikkeld worden. Daarom het ontwerp van de soft touch. De soft touch is een bijzettafeltje. Het tafelblad bestaat uit marmer wat een eerder koud materiaal is. Daarop wordt stof bevestigd door middel van de kruisjessteek en die stof komt onder het tafelblad door. Dit voelt ook weer zeer vrouwelijk aan. Dit meubel zal uitlokken dat mensen hun fragielere voorwerpen op het zachtere deel gaan leggen, dit om ze ‘te beschermen’. Dat ‘beschermen’ verwijst ook weer naar het vrouwelijke.

Credits

KAMO -http://www.kamo.be-

GLASHANDEL HAUBORDIN -http://www.haubourdin.be-

Mentoren / Mentors
Danny Venlet Dirk Van Gogh

Links
http://lisabocarren.weebly.com