Lien Waegeman, The Green Glass Hotel

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Toon Heyndrickx
Céline De Clercq
Thomas Nachtergaele

The Green Glass Hotel vindt zijn oorsprong in de gedachte om de geschiedenis van de site te omarmen. Het idee was om deze geschiedenis op een eigentijdse manier voort te zetten, door middel van een glazen schil met een extra functie als serre. Het resultaat is een harmonieuze integratie van oud en nieuw, met oog voor duurzaamheid en innovatie.

The Green Glass Hotel gaat echter verder dan alleen het verleden. Ook de buurt en de natuur spelen een belangrijke rol in dit concept. Door deze drie elementen met elkaar te verbinden, ontstaat er een bijzondere sfeer en beleving die de gasten van het hotel niet snel zullen vergeten.

De geschiedenis van de site wordt op een respectvolle en inspirerende manier voortgezet, terwijl de buurt en de natuur volop worden geïntegreerd.

The Green Glass Hotel has its origins in the idea of embracing the history of the site. The idea was to continue this history in a contemporary way, using a glass shell with an additional function as a greenhouse. The result is a harmonious integration of old and new, with an eye on sustainability and innovation.

However, The Green Glass Hotel goes beyond the past. The neighbourhood and nature also play an important role in this concept. Connecting these three elements creates a special atmosphere and experience that the hotel’s guests will not soon forget.

The history of the site is continued in a respectful and inspiring way, while the neighbourhood and nature are fully integrated.