Leonie Labis, Concept Store

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Toon Heyndrickx
Céline De Clercq

Als bachelorproef kreeg ik de kans om een nieuwe herbestemming te geven aan de oude stookplaats van het vroegere Militaire Hospitaal in Antwerpen. Het werd een concept store voor de modeontwerpster Danit Peleg, die bekend is voor het creëren van de eerste commerciële verkrijgbare 3D-geprinte kleding.

In my Bachelor’s Thesis I got the chance to repurpose the old boiler room of the former Military Hospital in Antwerp. It became a concept store for the fashion designer Danit Peleg, who is known for creating the first commercially available 3D-printed clothes.


Arbeiders in de stookruimte. Er liep een smalspoor voor kolenwagonnetjes.

Machinekamer met stoomgeneratoren

– (fashion) REVOLUTION ON TRACKS – is het concept waar ik voor deze opdracht rond heb gewerkt. Het woord ‘revolution’ slaat op de verandering die machines gedurende de jaren hebben ondergaan. Vroeger waren er arbeiders nodig die de machines bestuurden, nu zijn er (3D-print) machines die alles zelfstandig kunnen doen. De mens is een toeschouwer geworden van dit gebeuren. Het woord ’t racks’ wijst vooral op het kolenspoor dat vroeger door het gebouw liep en lag aan de grondbasis van mijn ontwerp.