Jonah Samyn, Aucune Nouvelle

postgraduaat digital storytelling
Mentoren / Mentors:
Pieter Blomme


“Aucune Nouvelle” is een longread waarin architectuurliefhebbers en potentiële klanten uitgebreid kennismaken met de architect/kunstenaar Arnaud Vanrafelghem (39). Aan de hand van een multimediaal portret ontdekt de lezer/kijker wie hij is, wat zijn visie op architectuur en kunst is en hoe hij en zijn dochter van zes leven.

 

In de zoektocht naar de juiste (interieur)architect voor de renovatie van haar eigen huis was het voor Jonah Samyn en haar partner heel moeilijk om te beslissen met wie ze in zee zouden gaan. Een (t)huis vormgeven is heel persoonlijk en de klik moet er dan ook zijn, niet alleen qua stijl, maar zeker ook qua persoonlijkheid. Je kunt uren of zelfs dagen spenderen aan het kennismaken met verschillende architecten, of je kunt instinctief een beslissing nemen. Beide leiden soms tot een ontgoocheling, dat heeft ze als interieurfotograaf voor diverse magazines al vaak genoeg gehoord. De websites van (interieur)architecten zijn naar haar mening te oppervlakkig. Ze tonen wat architecten realiseerden, maar niet of onvoldoende wie ze zijn. En dat terwijl de man of vrouw in kwestie vol passie over zijn vak en zijn visie kan spreken.

 

Door haar job werkt ze mee aan een product waar ze zich niet meer volledig achter kan scharen en voelt ze dan ook al lang de drang om de oppervlakkigheid te doorbreken.

 

Als visual creator wil ze meer doen dan alleen registreren, ze wil relevante verhalen vertellen zodat een architect de juiste klanten aantrekt en vice versa. Via het format van een longread waarin de professional zichzelf kan, mag of zelfs moet zijn, leren geïnteresseerden hem of haar beter kennen.

 

Deze longread biedt een alternatief voor het eindeloos websites scrollen of snelle gesprekjes met een architect en brengt gelijkgezinden sneller samen. Uiteraard kan dit format ook in andere sectoren en beroepscategorieën iets betekenen.

Het multimedia verhaal kan je bekijken via deze link:

https://jonahsamyn.pageflow.io/arnaud#259710