Felix Ysenbaert, 2.4 Kubiek

master audiovisuele kunsten
animatiefilm
Mentoren / Mentors:
Brecht Van Elslande
Mario Debaene
Kasper Andreasen

2.4 KUBIEK

In mijn masterproject wilde ik mijn verschillende passies met elkaar verenigen. Een combinatie van projection mapping, animatie, tekenen, live visuals en stagedesign.

Het resultaat daarvan is ‘2.4 Kubiek’ geworden. Een stelling in de vorm van een kubus, een basisvorm. 2,4 x 2,4 x 2,4 meter. 2.4 Kubiek. Met de ruimte errond en ertussen ga ik met licht, beeld en geluid aan de slag. Het is een audiovisueel object dat verschillende functies kan hebben. Het object kan zich aanpassen naargelang het doel. Het kan een drager zijn voor films, een VR ruimte waarbij geen headset nodig is, een stage design element, een deejaybooth, etc…

In de opstelling zoals 2.4 Kubiek wordt tentoongesteld is als een autonome audiovisuele lichtsculptuur. Het is de drager voor de film die ik op maat van de kubus heb gemaakt. De film heet ‘R_evolution’ en probeert de toeschouwer een actieve rol te geven bij de beleving. Beelden wisselen af, ze lopen rond op het object en proberen de unieke technische aspecten van de drager te benutten. ‘R-evolution’ gaat over de evoluties die de wereld doorgaat, alles begint en eindigt met een kubus. Is dit het begin van het einde ?