Elke Van Driessche, Kazematten

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Toon Heyndrickx

KAZEMATTEN

Voor de bachelorproef kreeg ik de opdracht ‘theater voor jongeren’ toegewezen. In deze opdracht was het de bedoeling om het gebouw ‘De Kazematten’ in zijn oorspronkelijke staat een herbestemming te geven tot een theaterzaal voor jongeren.

Mijn concept kreeg de vorm van re-use. Het hergebruik van voorwerpen/materialen die anderen bekijken als afval. Er een volledig nieuw leven in blazen op een manier waardoor het oorspronkelijke product herkenbaar blijft maar de functie ervan veranderd.
In het gekregen pand heb ik veel moeten veranderen maar ik wou niets weggooien van wat ik heb afgebroken. Zo heb ik een balie en bar gemaakt van kolommen, afschermingen gebruikt als schuifwanden, verroest staal tot een eyecatcher wand gevormd en leidingen als spel en kabelverberging in de foyer geplaatst.
Dit concept maakte de meubelkeuze heel vanzelfsprekend. Ik heb een selectie gemaakt van een aantal meubels uit het atelier van Onbetaalbaar. Een atelier in Gent dat volledig staat voor dit gegeven. Zo kon ik semester 1 (opdracht kerkstoel) ook ineens linken met semester 2 (de Bachelorproef).