Elise De Pauw, FROM VEINS TO WOODGRAINS

bachelor interieurvormgeving
Mentoren / Mentors:
Dirk Van Gogh Danny Venlet
Links:
Portfolio

From Veins to Woodgrains

 

FROM VEINS TO WOODGRAINS is ontstaan door het samenbrengen van 2 persoonlijke interesses, namelijk het menselijke lichaam en het natuurlijk proces van/in/door hout. Beide hebben een zeer authentieke, individuele opbouw, welke varieert per persoon/houtsoort. In mijn ontwerpen heb ik een manier gezocht om dit tot uiting te brengen. Tijdens mijn ontwerpproces stuitte ik op een patroon dat ontstaan was door natuurlijk proces in rest plaatmateriaal. Dit inspireerde mij om verder onderzoek te doen in het creëren van nieuwe patronen in oud, “minderwaardig” plaatmateriaal en hoe ik dit kon combineren met het menselijke. Zo legde ik de link tussen grenen in hout en bloedvaten in de mens. Deze zorgen voor authenticiteit en diversiteit in beide. Met dit in gedachten startte ik met vormgeven van de collectie.

De ontwerpen heb ik zo simpel mogelijk proberen houden zodat het gecreëerde patroon in de spotlight zou staan. Dit houden heb ik gedaan door in mijn ontwerpen maar met 2 verschillende vervormen te werken en door gebruik te maken van eenvoudige houtverbindingen. Door te spelen met zowel verschillende hoogtes, breedtes en
lengtes van de planken als met de manier van verbinden probeerde ik het toch visueel interessant te maken.

 


Upgrade en hergebruik van rest multiplex plaatmateriaal tot afgewerkte platen voor de collectie

 

 

De collectie bestaat uit 3 stuks:
een krukje, een salontafel en bijzettafeltje. Elk van deze ontwerpen zijn uniek door hun patroon. Dit komt doordat het patroon gebaseerd is op de natuurlijke lijnen; grenen; nerven die op de bovenste laag van de multiplex zichtbaar waren.

De meubels zijn zo ontworpen dat men ze zelf in elkaar kan steken. Dit zorgt er voor dat men ze zowel als vast en als tijdelijk meubilair gebruikt kunnen worden.

 

 

Heeft u vragen? Aarzel niet om me een mail te sturen.

elisedepauw@hotmail.be
dpauwelise@gmail.com


Krukje

Salontafel

Bijzettafel

De collectie