Alicia Andries, BUG

master drama
Mentoren / Mentors:
Kristof Van Baarle
Carolina Maciel de França

Voor haar afstudeer voorstelling gaat Alicia Andries samen met Max Colonne (speler/maker), John Niyibizi (speler) en Nick Baeyens (muzikant) aan de slag met de gedaanteverwisseling van Franz Kafka. Samen zoeken ze een weg binnen het repertoire van Kafka. Met als Mentor Kristof Van Baarle, proberen ze de complexiteit van het boek weer te geven binnen een theatrale herwerking.

 

For her graduating performance, Alicia Andries worked together with Max Colonne (actor/theatremaker), John Niyibizi (actor) and Nick Baeyens (music producer) on The Metamorphosis by Franz Kafka. Together they searched a way through the complex work of Kafka. With Kristof Van Baarle as their mentor they tried to portray the complexity of Franz Kafka’s work.

 

Ik kan niet iedereen zijn emoties laten tonen en voelen en beleven. Daar heb ik zelf ook te veel schrik voor. Maar wat ik wel kan is het verhaal vertellen van een kever. Iemand die besloot om te zeggen: ik doe niet meer mee. Vandaag niet, nooit niet. En daardoor alles verloor.

Een klassieker, een pilaar in de moderne literatuur, een schrijver waar adjectieven uit zijn ontstaan. Kafkaësk. Beklemmend en bevreemdend zoals de sfeer in de romans van de schrijver. Het verhaal van een man die plots wakker wordt in zijn bed als een enorm plaagdier met meerdere pootjes en een hard schild.

Geluid & Muziek Ontwerp: Nick Baeyens

Mentor & Dramaturgie: Kristof van Baarle, Carolina Maciel de França  

Spel: Max Colonne, John Niyibizi, Alicia Andries

Kostuum: Linde Vandecruys 

Lichtontwerp: Lennert Boots 

Poster & Promo Video: Francis Connelly 

Promo Video: Miro Quinet

Promovideo: https://www.youtube.com/watch?v=K7WBYIU2txk&t=1s